use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise

Groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise

Met deze groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise zet je een bijzonder bijgerecht op de kersttafel waar groot en klein van zullen smullen!

Ben je op zoek naar een lekker en feestelijk bijgerecht voor bij je kerstdiner? Maak dan deze bijzondere groentefrietjes. Omhuld met een tempura beslag worden ze krokant gebakken in de frituur. Deze verrukkelijke frietjes vallen vast bij groot en klein goed in de smaak!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    40 min
  • Porties
     
    6 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • ¼ knolselderij
  • 2 zoete aardappelen
  • 1 kleine courgette
  • 2 wortelen
  • 1 limoen
  • 1 el peterselie, gehakt
  • 3 el mayonaise
  • 25 g maïzena
  • 50 g bloem
  • ½ kl bakpoeder
  • 1 eiwit
  • 150 ml bruiswater
  • Solo Frituurolie
  • Extra nodig: friteuse

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de friteuse voor tot 170 °C. Was en droog de knolselderij, zoete aardappelen, courgette en wortel, en schil ze niet. Snijd de groenten in balkjes.
  2. Rasp de schil van de schoongeboende limoen. Pers het sap uit. Meng het limoensap en limoenrasp met de peterselie en de mayonaise. Kruid nog met peper en zout. Zet koel weg.
  3. Meng de maïzena met de bloem en het bakpoeder. Klop het eiwit los en voeg het samen met het spuitwater toe aan de bloemsoorten. Meng niet te lang, het mag nog korrelig zijn.
  4. Haal de groenten door het beslag en doe ze een voor een in de friteuse. Bak ze in ± 3 minuten goudbruin. Verwijder eerst het mandje uit de friteuse, anders plakt het deeg hierin.
  5. Laat de groentefrietjes uitlekken op keukenpapier. Serveer met de limoenmayonaise.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.