feestelijk
Groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise
Ben je op zoek naar een lekker en feestelijk bijgerecht voor bij je kerstdiner? Maak dan deze bijzondere groentefrietjes. Omhuld met een tempura beslag worden ze krokant gebakken in de frituur. Deze verrukkelijke frietjes vallen vast bij groot en klein goed in de smaak!
Met deze groentefrietjes in tempura met limoenmayonaise zet je een bijzonder bijgerecht op de kersttafel waar groot en klein van zullen smullen!
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- ¼ knolselderij
- 2 zoete aardappelen
- 1 kleine courgette
- 2 wortelen
- 1 limoen
- 1 el peterselie, gehakt
- 3 el mayonaise
- 25 g maïzena
- 50 g bloem
- ½ kl bakpoeder
- 1 eiwit
- 150 ml bruiswater
- Solo Frituurolie
- Extra nodig: friteuse
- Verwarm de friteuse voor tot 170 °C. Was en droog de knolselderij, zoete aardappelen, courgette en wortel, en schil ze niet. Snijd de groenten in balkjes.
- Rasp de schil van de schoongeboende limoen. Pers het sap uit. Meng het limoensap en limoenrasp met de peterselie en de mayonaise. Kruid nog met peper en zout. Zet koel weg.
- Meng de maïzena met de bloem en het bakpoeder. Klop het eiwit los en voeg het samen met het spuitwater toe aan de bloemsoorten. Meng niet te lang, het mag nog korrelig zijn.
- Haal de groenten door het beslag en doe ze een voor een in de friteuse. Bak ze in ± 3 minuten goudbruin. Verwijder eerst het mandje uit de friteuse, anders plakt het deeg hierin.
- Laat de groentefrietjes uitlekken op keukenpapier. Serveer met de limoenmayonaise.
