use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Panettone-custardtaart uit de oven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Panettone-custardtaart uit de oven

Panettone-custardtaart uit de oven

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    8

Ingrediënten
 

  • 150 g ontpitte en voorgewelde pruimen
  • 4 eetlepels amaretto
  • 250 g panettone Italiaans zoet brood
  • 4.5 eetlepels Solo
  • 750 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 g kristalsuiker
  • 3 eidooiers
  • poedersuiker voor de garnering
  • 3 eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verhit de grill op 180°C.
  2. Doe de pruimen in een ovenschaal en schenk er de amaretto over.
  3. Snij de panettone in plakken, en de plakken in repen.
  4. Besmeer de repen met de Solo en rooster ze goudbruin onder een hete grill.
  5. Verwarm de oven op 180°C.
  6. Leg de repen panettone dakpansgewijs over de pruimen in de kleinste schaal.
  7. Verwarm de melk met de vanillesuiker en de kristalsuiker in een steelpan en breng het geheel net niet aan de kook.
  8. Klop in een kommetje de eieren met de extra dooiers los en giet al kloppend de hete melk bij het ei (let er op dat de melk niet kookt, anders krijg je een roerei!).
  9. Giet dit mengsel over de panettone in de ovenschaal.
  10. Zet de ovenschaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grootste schaal tot net onder de rand van de kleinere schaal met heet water.
  11. Laat garen tot de bovenkant goud geel is en bestrooi met de poedersuiker. Dien warm op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.