Recept 05 (0 stemmen)

Panettone-custardtaart uit de oven

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Zullen we taart bakken?

tijd
40 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Gemiddelde moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Verhit de grill op 180 °C.
  2. Doe de pruimen in een ovenschaal en schenk er de amaretto over. Snijd de panettone in plakken, en vervolgens de plakken weer in repen. Besmeer de repen met de margarine en gril ze goudbruin onder een hete grill.
  3. Verwarm de oven op 180 °C. Leg de repen panettone dakpansgewijs over de pruimen in de kleinste schaal. Verwarm de melk met de vanillesuiker en de kristalsuiker in een steelpan en breng net niet aan de kook. Klop in een kommetje de eieren met de extra dooiers los en giet al kloppend de hete melk bij het ei (let er op dat de melk echt niet kookt, want dan krijg je roerei). Giet het mengsel over de panettone in de ovenschaal. Zet de ovenschaal in een grotere schaal of braadslede in de oven en vul de grootste schaal tot net onder de rand van de kleinere schaal met heet water.
  4. Bak de panettone-custardtaart in 25 minuten gaar tot ze goudbruin is. Bestrooi het gerecht vlak voor het serveren met poedersuiker en serveer warm.

Ingrediëntenvoor 6 personen

  • 150 gram ontpitte en vooraf gewelde pruimen
  • 4 eetlepels amaretto
  • 250 panettone (Italiaans zoet, cakeachtig brood)
  • 4 eetlepels Bertolli margarine
  • 750 ml melk
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 180 gram suiker
  • 3 eieren
  • 3 eierdooiers
  • poedersuiker voor de garnering
  • extra nodig: 2 ovenschalen (1 grote en een kleinere, of een braadslede en een kleinere ovenschaal)

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie