feestelijk
Panna cotta van kokosmelk met mango en kiwi
van Gaëtan Colin
van Gaëtan Colin
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 1 eetlepel Solo Vloeibaar
- 10 cl light room
- 7 g gelatine
- 1 limoen
- 30 cl kokosmelk
- 50 g fijne kristalsuiker
- 1 kleine mango, niet te rijp
- 1 kiwi
- enkele muntblaadjes
Voorbereiding
- Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
- Rasp de limoenschil en doe in een pannetje. Voeg de light room, de kokosmelk en de suiker toe. Warm zachtjes op en laat net niet koken.
- Haal van het vuur en voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe. Roer tot de gelatineblaadjes opgelost zijn.
- Giet het mengsel in kleine rechthoekige vormpjes (inhoud: 12,5 cl) en laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Bereiding
- Week de vormpjes enkele seconden in heet water. Zo haal je de panna cotta er gemakkelijk uit.
- Snij de mango in blokjes.
- Giet de Solo Vloeibaar in een pan en bak de mangoblokjes op een hoog vuur goudgeel. Leg ze rond de panna cotta.
- Werk af met flinterdunne schijfjes kiwi en enkele muntblaadjes.
