nagerecht
Zuppa Inglese
Nee, dit is geen "Engelse soep" maar een typisch Italiaans dessert:
een crèmecake versierd met meringue en fruit.
Nee, dit is geen "Engelse soep" maar een typisch Italiaans dessert:
een crèmecake versierd met meringue en fruit.
Geef score
Kooktijd40 min
Voorbereiding
Porties

- 200 ml melk
- 1 vanillestokje
- 100 g suiker
- 3 eieren
- 1 biscuittaart, in drie lagen gesneden
- 1 borrelglaasje likeur of rum
- 3 el gekonfijt fruit
Voorbereiding
- Kook de melk met een beetje suiker en het overlangs opengesneden vanillestokje en laat afkoelen.
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Scheid de eieren. Los de helft van de suiker al roerend op in de eidooiers tot het
- mengsel licht kleurt. Breng de melk weer aan de kook en voeg die al roerend bij de eidooiers. Warm de crème zacht op, eventueel op bain-marie, tot die bindt en laat afkoelen.
- Besprenkel de biscuitlagen met de likeur. Leg op een vuurvaste schaal een laag biscuit bestreken met de helft van de crème, en daarop nog een laag biscuit en crème. Eindig met de derde laag biscuit en strooi er het gekonfijte fruit over.
- Klop het eiwit stijf met de suiker en stapel het boven op de cake. Bak de taart 20 minuten in de oven.
- Laat afkoelen en serveer met Italiaanse koffie.
