Ovenschotel van venkel, aardappelplakjes en kabeljauw met Parmezaanse kaas

16 (16)
55 min
Lage moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd van de venkelknollen het bladgroen en de boven de knol uitstekende dunne stengels af. Snijd van de onderkant een kapje af. Verwijder de harde kern, snijd de venkel in kwarten en schaaf ze vervolgens met behulp van een keukenmachine in dunne plakjes. Doe de aardappel en venkel in een ovenschaal en roer er de knoflook, de olijfolie en wat peper en zout door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Dek het af met een vel aluminiumfolie en zet het gerecht ongeveer 25 minuten in de oven tot alles net beetgaar is.
  2. Meng voor de kruidenkorst in een kom de crème fraîche met de broodkruimels, Parmezaanse kaas, maïzena, extra vergine olijfolie en knoflook. Haal de aardappelvenkelschotel uit de oven, verwijder de folie en smeer er de helft van het mengsel over.
  3. Leg daarop de visfilets, besmeer ze met het eiwit en bestrooi ze met wat peper en zout. Bedek de vis vervolgens met de andere helft van het crème fraîche mengsel en strooi tot slot de peterselie en basilicum erover. Zet de schotel terug in de oven gedurende ongeveer vijftien minuten. De vis moet mooi wit van kleur zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen als je er even met een vork in prikt.
  4. Serveer met de citroenpartjes erop.

Tip

Dit gerecht is lekker in combinatie met een frisse tomatensalade met veel verse tuinkruiden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door Clo123 op 07 maart 2019 om 19u29

Gaartijden zijn compleet fout Zelfs in een heel goede oven Verhoudingen van kruidensaus zijn idioot, maizena maakt alleen dikke klonters, Paneermeel mag je gerust halveren. Je kan met deze ingrediënten zeker een lekkere schotel maken, Maar dan op een heel andere manier. Receptje voor de vuilbak

Gepost door Solo op 05 april 2019 om 11u48

Dag Clo123, niet leuk om te horen dat dit recept jou niet heeft kunnen bekoren. We leggen het voor bij onze koks en passen het recept aan. Bedankt voor de feedback. Groetjes, het Solo-team

Gepost door Solo op 09 april 2019 om 12u10

Dag Clo123, niet leuk om te horen dat dit recept jou niet heeft kunnen bekoren. We leggen het voor bij onze koks en passen het recept aan. Bedankt voor de feedback. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?