Ovenschotel van venkel, aardappelplakjes en kabeljauw met Parmezaanse kaas

Wat origineel, deze ovenschotel van venkel. Niemand die dit verwacht wanneer er een ovenschotel op het menu staat. Laat die complimentjes maar komen!

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de dunne stengels en het bladgroen van de venkelknollen af. Snijd van de onderkant een kapje af. Verwijder de harde kern, snijd de venkel in kwartjes en schaaf ze vervolgens met behulp van een keukenmachine in dunne plakjes.
  2. Doe de aardappelschijfjes en de venkel in een ovenschaal en roer er de knoflook, de olijfolie en wat peper en zout door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Dek het af met een vel aluminiumfolie en zet het gerecht ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot alles net beetgaar is.
  3. Maak de kaas-kruidenkorst. Meng in een kom de crème fraîche met de broodkruimels, de Parmezaanse kaas, de olijfolie, de peterselie, de basilicum en de knoflook. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de aardappel-venkelschotel uit de oven en verwijder de folie. Leg de visfilets erop, besmeer ze met het eiwit en kruid met wat peper en zout. Bedek de vis vervolgens met de helft van het crème- fraîche mengsel. Verdeel de rest van het mengsel over de venkel en de aardappels. Zet de schotel terug in de oven en gaar gedurende ongeveer vijftien minuten verder, tot de kaas-kruidenkorst krokant is. De vis moet mooi wit van kleur zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
  5. Serveer met de citroenpartjes erbij.

Tip

Dit gerecht is lekker in combinatie met een frisse tomatensalade met veel verse tuinkruiden.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (3)

Gepost door Clo123 op 07 maart 2019 om 19u29

Gaartijden zijn compleet fout Zelfs in een heel goede oven Verhoudingen van kruidensaus zijn idioot, maizena maakt alleen dikke klonters, Paneermeel mag je gerust halveren. Je kan met deze ingrediënten zeker een lekkere schotel maken, Maar dan op een heel andere manier. Receptje voor de vuilbak

Gepost door Solo op 05 april 2019 om 11u48

Dag Clo123, niet leuk om te horen dat dit recept jou niet heeft kunnen bekoren. We leggen het voor bij onze koks en passen het recept aan. Bedankt voor de feedback. Groetjes, het Solo-team

Gepost door Solo op 09 april 2019 om 12u10

Dag Clo123, niet leuk om te horen dat dit recept jou niet heeft kunnen bekoren. We leggen het voor bij onze koks en passen het recept aan. Bedankt voor de feedback. Groetjes, het Solo-team

Hoeveel sterren geef jij dit recept?