use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Ovenschotel van venkel, aardappelplakjes en kabeljauw met Parmezaanse kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Ovenschotel van venkel, aardappelplakjes en kabeljauw met Parmezaanse kaas

Ovenschotel van venkel, aardappelplakjes en kabeljauw met Parmezaanse kaas

Wat origineel, deze ovenschotel van venkel. Niemand die dit verwacht wanneer er een ovenschotel op het menu staat. Laat die complimentjes maar komen!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 venkelknollen
  • 600 gram aardappelschijfjes
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 1 citroen in parten
  • Voor de kaas-kruidenkorst:
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 6 eetlepels broodkruimels (oud witbrood even in de keukenmachine malen)
  • 6 eetlepels Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook uit de pers
  • 1 klein handjevol peterselie, fijngehakt
  • 1 klein handjevol basilicum, fijngehakt
  • 1 eiwit, losgeklopt

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Snijd de dunne stengels en het bladgroen van de venkelknollen af. Snijd van de onderkant een kapje af. Verwijder de harde kern, snijd de venkel in kwartjes en schaaf ze vervolgens met behulp van een keukenmachine in dunne plakjes.
  2. Doe de aardappelschijfjes en de venkel in een ovenschaal en roer er de knoflook, de olijfolie en wat peper en zout door. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal. Dek het af met een vel aluminiumfolie en zet het gerecht ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot alles net beetgaar is.
  3. Maak de kaas-kruidenkorst. Meng in een kom de crème fraîche met de broodkruimels, de Parmezaanse kaas, de olijfolie, de peterselie, de basilicum en de knoflook. Kruid met peper en zout.
  4. Haal de aardappel-venkelschotel uit de oven en verwijder de folie. Leg de visfilets erop, besmeer ze met het eiwit en kruid met wat peper en zout. Bedek de vis vervolgens met de helft van het crème- fraîche mengsel. Verdeel de rest van het mengsel over de venkel en de aardappels. Zet de schotel terug in de oven en gaar gedurende ongeveer vijftien minuten verder, tot de kaas-kruidenkorst krokant is. De vis moet mooi wit van kleur zijn en gemakkelijk uit elkaar vallen als je er met een vork in prikt.
  5. Serveer met de citroenpartjes erbij.
Dit gerecht is lekker in combinatie met een frisse tomatensalade met veel verse tuinkruiden.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.