use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Italiaanse worteltjes met vispakketjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Italiaanse worteltjes met vispakketjes

Italiaanse worteltjes met vispakketjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 750 g worteltjes (bospeen)
  • 1 teen knoflook
  • 2 tl geraspte citroenschil
  • 2 kneepjes Solo Vloeibaar
  • 2 el gehakte peterselie
  • Voor de vispakketjes:
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 stuk winterwortel, ca. 8 cm
  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • zout, peper
  • 2 laurierblaadjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stengel bleekselderij in drieën en snijd elk stuk in de lengte in reepjes. Schrap het stuk winterwortel, snijd in de lengte in dikke plakken en snijd dan de plakken weer in repen. Schrap de worteltjes en snijd ze schuin in plakjes van een centimeter.
  2. Bestrijk 4 vellen vetvrij (bak)papier met vloeibare margarine. Verdeel de bleekselderij en wortel erover en leg de stukken kabeljauwfilet op de groenten. Bestrooi de vis met zout en peper en leg op elk stuk vis een half laurierblaadje. Vouw de vellen bakpapier als een pakketje dicht en bak de vis ongeveer 12 minuten in de hete oven.
  3. Kook ondertussen de wortelplakjes in 8 à 10 minuten gaar. Pel en pers de teen knoflook en meng dit met de citroenrasp, zout, peper, vloeibare margarine en gehakte peterselie. Giet de worteltjes af en schud ze in de pan om met het peterseliecitroenmengsel.
  4. Neem de vispakketjes uit de oven en maak ze aan tafel open. Serveer met de worteltjes.
Lekker met aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.