Oostends vispannetje

Maak vanavond dit Oostends vispannetje met witvisfilet en grijze garnaaltjes en je verrast iedereen aan tafel met een echt Belgisch streekgerecht.

0 (0)
40 min
Gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder het groen en de wortel van de prei. Snijd het preiwit overlangs doormidden, spoel het goed onder koud stromend water en snijd het zeer fijn.
  2. Verdeel de visfilet in beetklare stukken en kruid met versgemalen peper.
  3. Verwarm twee eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en stoof er de ui en de prei in aan. Voeg na drie minuten stoven de champignons toe en laat ze 5 minuten meebakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  4. Voeg het Knorr Bouillonketeltje Vis, de wijn, de room en een paar druppels citroensap toe. Roer goed met een spatel en laat op zacht vuur een tiental minuten verder garen.
  5. Verdeel nu de stukjes vis over de saus en laat nog een tiental minuten onder deksel verder garen. Kruid indien nodig de saus bij met peper en zout.
  6. Schep het vispannetje in diepe bordjes en verdeel er de garnalen over. Werk af met verse peterselie en dien meteen op.

Tip

Je kan het vispannetje ook verdelen over vuurvaste schaaltjes, afwerken met geraspte kaas en kort onder de grill laten gratineren. Strooi er de garnaaltjes dan net voor het serveren overheen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?