lekker eten
Oostends vispannetje
Zin in vis, maak dan dit lekkere Oostends vispannetje. Witvisfilet in een romige saus met champignons en grijze garnaaltjes. Met zo'n smakelijk Belgisch streekgerecht kun je iedereen verrassen!
Maak vanavond dit Oostends vispannetje met witvisfilet en grijze garnaaltjes en je verrast iedereen aan tafel met een echt Belgisch streekgerecht.
Geef score
Kooktijd25 min
Voorbereiding
Porties

- 1 ui
- 250 g champignons
- 1 stengel prei
- 500 g stevige witvisfilet (graatvrij)
- 2 el Solo Vloeibaar
- witte peper
- zout
- nootmuskaat
- 1 visbouillonblokje
- 300 ml droge witte wijn
- 100 ml room
- citroensap
- 200 g gepelde grijze garnalen
- 2 el gehakte peterselie
- Pel de ui en snipper hem fijn. Snijd de champignons in schijfjes. Verwijder het groen en de wortel van de prei. Snijd het preiwit overlangs doormidden, spoel het goed onder koud stromend water en snijd het zeer fijn.
- Verdeel de visfilet in beetklare stukken en kruid met versgemalen peper.
- Verwarm twee eetlepels Solo Vloeibaar in een pan en stoof er de ui en de prei in aan. Voeg na drie minuten stoven de champignons toe en laat ze 5 minuten meebakken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Voeg het visbouillonblokje, de wijn, de room en een paar druppels citroensap toe. Roer goed met een spatel en laat op zacht vuur een tiental minuten verder garen.
- Verdeel nu de stukjes vis over de saus en laat nog een tiental minuten onder deksel verder garen. Kruid indien nodig de saus bij met peper en zout.
- Schep het vispannetje in diepe bordjes en verdeel er de garnalen over. Werk af met verse peterselie en dien meteen op.
