Mosselsoepje met saffraan en broccoli
Origineel, dit mosselsoepje met saffraan. Een goede keuze als je op zoek bent naar een verrassende soep als voorgerecht.
20 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
- 1 ui fijngesneden
- 1 stukje stoofselder gesneden
- 1 takje tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 12 Zeeuwse mosselen jumbo
-
2 dl Solo Crèmefine Licht
- 1 mespuntje saffraan
- zout en peper
- 1 stronk broccoli
Bereidingswijze
- Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
- Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
- Neem de mosselen uit de pan, haal ze uit de schelp en hou 4 mosselschelpen apart.
- Giet het kookvocht door een zeef, voeg de room en de saffraan toe en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de broccoli in kleine stukjes en kook ze in gezouten water. Spoel meteen met koud water om de mooie groene kleur te behouden.
- Verdeel de mosselen en broccoli in kleine kommetjes of kopjes en voeg het soepje toe.
- Zet een mosselschelp op de rand van het kommetje met een takje groen naar keuze.
Tip
Koop je voor je mosselsoepje met saffraan verse mosselen bij de visboer? Leg ze dan meteen in zout water in de koelkast. Zo blijven ze leven en ontdoen ze zich van zand en vuil.
Andere Solo-leden over dit recept (3)
Gepost door Solo op 19 april 2013 om 20u51
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft!
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?