voorgerecht
Beignet van Alaska Pollak met een fijne kruidensaus
Appelbeignets kennen we allemaal, maar hebt u al eens beignets van vis gemaakt ? Met dit receptje kan u het zelf eens proberen...
Appelbeignets kennen we allemaal, maar hebt u al eens beignets van vis gemaakt ? Met dit receptje kan u het zelf eens proberen...
Geef score
Kooktijd12 min
Voorbereiding
Porties

- 500 g Iglo Alaska Pollak
- voor het beignetdeeg:
- 300 g bloem
- 5 g zout
- 0.5 dl olie
- 1 ei
- 1.5 dl blond bier
- 3 dl water
- 2 opgeklopte eiwitten
- voor de saus:
- 2 dl mayonnaise
- 6 eetlepels fijngesneden bieslook
- 2 gehakte sjalotten
- 6 eetlepels gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte dragon
- 1 eetlepel gehakte kervel
- Ontdooi de Alaska Pollak, dep goed droog, kruid met peper en zout en snijd in beetklare stukken.
- Bereid het beignetdeeg : meng alle ingrediënten en spatel er als laatste de opgeklopte eiwitten onder.
- Maak de kruidensaus: meng de mayonnaise met de fijngehakte kruiden.
- Haal de stukjes vis door het beignetdeeg en bak in heet frituurvet.
- Dien op met prikkers en gebruik de kruidensaus als dip.
