Mosselen met tomaat

Deze mosselen met tomaat zijn het perfecte voorbeeld van surf en turf: vlees en vis in één gerecht, met de heerlijke smaak van spekblokjes.

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de mosselen in een bodempje water, en verwijder de helft van de schelpen.
  2. Schik ze op een schotel.
  3. Stoof de ui in de Solo en pers er de look bij.
  4. Ontpit en snipper de paprika’s in kleine stukjes en laat de tomaten uitlekken.
  5. nij ze in stukken en voeg de paprika’s en de tomaten in de pan toe.
  6. Bevochtig met de wijn en breng op smaak met peper en zout, koriander en citroensap.
  7. Verdeel over de mosselen en dien op.

Tip

Maak je mosselen met tomaat, kook de mosselen dan altijd op een hoog vuur: hoe minder lang ze op het vuur staan, hoe beter.

Solo nieuwsbrief

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door kip op 22 september 2011 om 20u40

dit gerecht lijkt me heerlijk. Ik kook altijd te veel mosselen ,daarna het te veel in de diepvries en daarna de mosselen lidht bloemen en bakken.Maar dit recept kan men eveneens doen met de teveel gekookte mosselen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?