voorgerecht
Appelsoep
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 5 Jonagold appels
- 2 eetlepels citroensap
- 200 g aardappelen
- 2 takken selder
- 1 groene paprika
- 30 g Solo
- 1 eetlepel curry
- 2 blokjes Knorr Finesse kippenbouillon
- 16 scampi's gepeld
- 100 g garnalen
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- 1 scheutje light room
- peper en zout
- Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snij ze in stukken en meng ze met het citroensap in een kom.
- Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
- Snij de selder en de paprika in kleine stukken.
- Fruit de selder en de paprika in boter. Bestrooi met curry en voeg de bouillonblokjes , 1 liter water , de aardappelen en de appels toe.
- Breng aan de kook en laat sudderen op een zacht vuurtje.
- Bak de scampi in de olijfolie.
- Voeg zout en peper toe en laat uitlekken op keukenpapier.
- Mix de soep.
- Voeg vóór het opdienen de scampistaarten, de garnalen en de room toe.
