voorgerecht
Mozzarella met mosseltjes en pesto van basilicum
Mozzarella met mosseltjes: het is een verrassend lekkere combinatie. Flans snel dit voorgerechtje in elkaar als je vanavond flink wat indruk wil maken.
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 klontje Solo
- 1 kleine ui gesneden
- 1 stukje stoofselder
- 1 takje tijm
- 1 dl droge witte wijn
- 12 Zeeuwse mosselen jumbo
- 1 bosje basilicum
- 1 teentje knoflook
- 30 g pijnboompitten
- 1 scheutje extra vergine olijfolie
- gemalen peper
- gedroogde tomaten in reepjes
- 120 g mozzarella in dobbelsteentjes gesneden
- 80 g broodcroutons
- Parmezaan schilfers
- Smelt de Solo en fruit de uien en de stoofselder zonder ze te laten kleuren.
- Voeg de tijm toe en blus met de wijn.
- Voeg de mosselen toe en bedek de pan met een deksel.
- Schud de mosselen geregeld om, zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Als de mosselen helemaal open zijn, zijn ze gaar.
- Neem de mosselen uit de schelp en leg ze apart.
- Mix de basilicum, knoflook, pijnboompitten en olijfolie tot een fijne pesto en breng op smaak met versgemalen peper.
- Meng de mosselen, gedroogde tomaat, mozzarella en pesto tot een luchtige salade.
- Leg ze op een klein bordje en werk ze af met de broodcroutons en de parmezaanschilfers.
