voorgerecht
Mosselen met tomaat
Deze mosselen met tomaat zijn het perfecte voorbeeld van surf en turf: vlees en vis in één gerecht, met de heerlijke smaak van spekblokjes.
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g gerookte spekblokjes
- 60 g Solo
- 0.5 rode paprika
- zout
- 0.5 dl witte wijn
- gehakte koriander
- 2 uien
- 3 teentjes look
- 1 gele paprika
- 1 blik gepelde tomaten
- peper
- 500 g mosselen
- 1 citroen
- Kook de mosselen in een bodempje water, en verwijder de helft van de schelpen.
- Schik ze op een schotel.
- Stoof de ui in de Solo en pers er de look bij.
- Ontpit en snipper de paprika’s in kleine stukjes en laat de tomaten uitlekken.
- nij ze in stukken en voeg de paprika’s en de tomaten in de pan toe.
- Bevochtig met de wijn en breng op smaak met peper en zout, koriander en citroensap.
- Verdeel over de mosselen en dien op.
