Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Mosselen met tomaat

Deze mosselen met tomaat zijn het perfecte voorbeeld van surf en turf: vlees en vis in één gerecht, met de heerlijke smaak van spekblokjes.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
vis
recipe image Mosselen met tomaat
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 60 g Solo
  • 0.5 rode paprika
  • zout
  • 0.5 dl witte wijn
  • gehakte koriander
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • 1 gele paprika
  • 1 blik gepelde tomaten
  • peper
  • 500 g mosselen
  • 1 citroen
  1. Kook de mosselen in een bodempje water, en verwijder de helft van de schelpen.
  2. Schik ze op een schotel.
  3. Stoof de ui in de Solo en pers er de look bij.
  4. Ontpit en snipper de paprika’s in kleine stukjes en laat de tomaten uitlekken.
  5. nij ze in stukken en voeg de paprika’s en de tomaten in de pan toe.
  6. Bevochtig met de wijn en breng op smaak met peper en zout, koriander en citroensap.
  7. Verdeel over de mosselen en dien op.
Maak je mosselen met tomaat, kook de mosselen dan altijd op een hoog vuur: hoe minder lang ze op het vuur staan, hoe beter.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.