use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Mexicaanse wraps met kip uit de oven
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Mexicaanse wraps met kip uit de oven

Mexicaanse wraps met kip uit de oven

Recept van Love to Cook.
Deze Mexicaanse wraps met kip uit de oven doen iedereen watertanden. Met lekker veel groentjes en een heerlijk laagje gesmolten kaas. Probeer zelf het recept.

Recept van Love to Cook.
Deze Mexicaanse wraps met kip uit de oven doen iedereen watertanden. Met lekker veel groentjes en een heerlijk laagje gesmolten kaas. Probeer zelf het recept.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    45 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 500 gram kipfilet in reepjes
  • 400 gram zwarte bonen in blik afgespoeld en uitgelekt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 8 kleine tortillawraps
  • 125 ml creme fraiche
  • 75 gram geraspte kaas
  • 1 zak (400 gram) Mexicaanse roerbakgroenten
  • hot chili saus voor erbij
  • guacamole zelf gemaakt of kant en klaar voor erbij

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui op matig vuur 2-3 minuten. Voeg de reepjes kip toe en bak ze 2-3 minuten mee. Voeg de roerbakgroenten toe en bak ze al omscheppend 2-3 minuten mee. .
  2. Meng er de bonen en komijn door en bak alles nog 1-2 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel het kipmengsel over de tortilla’s.
  3. Rol ze op en leg ze naast elkaar in een ovenschaal. Bestrijk de bovenkant met crème fraîche en bestrooi met de kaas. Bak de wraps 20-25 minuten in de oven goudbruin.
  4. Serveer met de guacamole, hot chili saus en eventueel een salade met ijsbergsla.

TIP

Variatietip: Maak de wraps met gehakt in plaats van kipfilet. Zwarte bonen, guacamole en chilisaus zijn dé ingrediënten voor een Mexicaanse wrap. Heerlijk met een salade van ijsbergsla.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.