use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spitskoolsalade met bramen, kip en warme dressing van bramen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Maaltijdsalade met bramensaus

Spitskoolsalade met bramen, kip en warme dressing van bramen

Recept zelf maaltijdsalade maken met kip, spitskool en warme bramendressing. Recept spitskoolsalade maken, kip roerbakken en warme bramensaus maken.

Heerlijke frisse spitskoolsalade met bramen, kip en warme bramendressing. Extra gezond door de Becel Light vloeibaar. Deze maaltijdsalade heb je in slechts 15 minuten tijd al op tafel staan.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 300 g spitskool
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 g gemengde groene kruiden (bijv. dlle, bieslook en peterselie)
  • 150 g kipfilet
  • 2 el Becel Light (vloeibaar) (20 g)
  • 150 g volkoren stokbrood (ca. 1/2 brood)
  • 150 g bramen
  • 1.5 el bramenazijn (of rode wijnazijn)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de spitskool in smalle reepjes. Pel en snijd de sjalotjes in smalle ringen. Pel en hak de knoflook fijn. Hak de kruiden grof. Snijd de kipfilet in reepjes. Verwarm 10 g Becel Light in een wok en roerbak de kipreepjes met de knoflook 5 minuten. Voeg naar smaak vers gemalen peper toe.
  2. Snijd het stokbrood in sneetjes. Verwarm in een steelpannetje 10 g Becel Light. Voeg 50 g bramen, vers gemalen peper naar smaak en de azijn toe, verwarm 1 minuut. Voeg aan de kool en uienringen, de kruiden en 100 g bramen toe. Goed husselen.
  3. Hussel de warme kip door de koolsalade. Verdeel de salade over 2 grote borden, leg het volkoren stokbrood erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.