use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Wok van kip met rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Wok van kip met rijst

Wok van kip met rijst

Recept van Knorr

Recept van Knorr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 350 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 2 wortelen
  • 0.25 Chinese kool
  • 1 kleine prei
  • 1 rode paprika
  • 5 cm verse gember
  • 3 el Solo vloeibaar
  • 2 el sojascheuten
  • 1 el bruine suiker
  • 1 Knorr bouillonblokje groenten
  • 300 gram lang graan rijst
  • 1 Knorr bouillonblokje Finesse Pasta en Rijst
  • 1 bosje verse koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de kip in beetklare stukken. Pel en snipper de ui fijn. Schraap de wortelen en snijd ze in beetklare plakjes. Snipper de kool en de prei in fijne reepjes. Verwijder de steel, de zaadjes en witte zaadlijsten uit de paprika en snijd het vruchtvlees in reepjes. Pel en rasp de gember.
  2. Laat de wok goed heet worden , giet er 3 eetlepels vloeibare margarine in en bak er de ui in aan.
  3. Roerbak er dan de kip bij gedurende 5 minuten. Kruid ondertussen met de gember, de sojasaus en de bruine suiker .
  4. Voeg de groenten, het Knorr Bouillonketeltje en enkele eetlepels water toe en roerbak 5 minuten. Proef na en kruid indien nodig.
  5. Kook ondertussen de rijst gaar in water met het bouillonblokje en giet af. Meng de rijst met de bereiding in de wok of schik de rijst op de borden en verdeel er de bereiding uit de wok over.
  6. Werk af met grof gehakte koriander.
TIP

Je kan in dit gerecht eindeloos variëren met groenten maar let erop dat de groenten altijd beetgaar blijven. Voeg ze als laatste toe en roerbak kort.

Laat de wok altijd eerst goed warm worden voor je begint te koken want dan is het vlees dichtgeschroeid en dat komt het sappige van het vlees ten goede.

Je kan de kipfilet ook 15 minuten marineren in de sojasaus met de gember en de suiker.

Je kan tijd winnen door kant-en-klare gemengde wokgroenten te gebruiken.

Een teentje gehakte look of een beetje lookpoeder zal het gerecht een pittig accent geven.

Vervang de koriander geheel of gedeeltelijk door jonge versnipperde uitjes als je graag een pittiger accent hebt.

Werk af met gegrilde sesamzaadjes als je graag een zeer knapperig accent aan de bereiding wil geven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.