use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Met rijst en droge vruchten gevulde eend
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Met rijst en droge vruchten gevulde eend

Met rijst en droge vruchten gevulde eend

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 eend
  • zout
  • 100 g Solo
  • 1 theelepel Indische kruidenmix of zacht kerriepoeder
  • 1 glas Porto
  • 8 vellen brikdeeg
  • Solo Vloeibaar
  • peper
  • 1 eetlepel paprika
  • 50 g rozijnen
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 kopje gekookte rijst
  • 200 g gepelde kastanjes
  • 300 g champignons

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Breng de eend op smaak met peper en zout.
  2. Meng de rijst met de helft van de Solo, de rozijnen, de pijnboompitten en de kruiden en bevochtig met de Porto.
  3. Breng verder op smaak met het paprikapoeder. Vul er de eend mee.
  4. Smeer de eend in met de rest van de Solo en bak gedurende 1 uur in een op 180° C voorverwarmde oven.
  5. Begiet regelmatig.
  6. Laat de champignonmelange en de kastanjes de laatste 15 minuten meegaren.
  7. Smeer de deegvellen in met Solo Vloeibaar en bak ze in de oven goudgeel.
  8. Snij de eend in stukken en schik op de borden met een beetje vulling.
  9. Werk de borden af met stukjes gebakken brikdeeg.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.