hoofdgerecht
Met rijst en droge vruchten gevulde eend
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 1 eend
- zout
- 100 g Solo
- 1 theelepel Indische kruidenmix of zacht kerriepoeder
- 1 glas Porto
- 8 vellen brikdeeg
- Solo Vloeibaar
- peper
- 1 eetlepel paprika
- 50 g rozijnen
- 50 g pijnboompitten
- 1 kopje gekookte rijst
- 200 g gepelde kastanjes
- 300 g champignons
- Breng de eend op smaak met peper en zout.
- Meng de rijst met de helft van de Solo, de rozijnen, de pijnboompitten en de kruiden en bevochtig met de Porto.
- Breng verder op smaak met het paprikapoeder. Vul er de eend mee.
- Smeer de eend in met de rest van de Solo en bak gedurende 1 uur in een op 180° C voorverwarmde oven.
- Begiet regelmatig.
- Laat de champignonmelange en de kastanjes de laatste 15 minuten meegaren.
- Smeer de deegvellen in met Solo Vloeibaar en bak ze in de oven goudgeel.
- Snij de eend in stukken en schik op de borden met een beetje vulling.
- Werk de borden af met stukjes gebakken brikdeeg.
