Salade met gebakken boleten, gerookte eend en notenolie
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 250 g boleten (of andere bospaddestoelen)
- 1 dl Solo vloeibaar
- zout en peper
- 0.5 krulsla
- 1 dl notenolie
- 1 eetlepel honing
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 20 plakjes dungesneden gerookte eend
- dragonblaadjes
- Maak de boleten schoon door ze in een natte keukendoek te rollen.
- Verwijder met een mesje de laatste onzuiverheden.
- Snij de grootste boleten in vier, de overige in twee.
- Verhit de Solo vloeibaar en bak de boleten op hoog vuur. Kruid met zout en peper.
- Spoel intussen de sla.
- Maak een vinaigrette door honing, balsamicoazijn en notenolie te mengen.
- Meng de sla met de vinaigrette.
- Schik de boleten op koude borden en leg de sla en de eendenfilet ernaast.
- Strooi er de dragonblaadjes over en lepel er de resterende vinaigrette over.
