Ingrediënten voor 4 personen
-
55 g Solo
- 65 g suiker
- 65 g bloem
- vanille-extract (enkele druppels)
- 2 eiwitten
- de zeste van 1 citroen
- 65 g suiker
-
- 7.5 g maïzena
- 1 dl vloeibare room
- 5 cl citroensap
-
30 g Solo
- 1 ei
- 1 citroen
- 1 pompelmoes
- 1 sinaasappel
- munt (enkele blaadjes)
Bereidingswijze
- Meng de Solo met het vanille- extract en de suiker .
- Voeg er de eiwitten en de bloem aan toe.
- Spreid een fijne laag deeg over een koude, met Solo Vloeibaar ingevette plaat.
- Zet die 3 tot 4 min. in een oven van 200°C.
- Spatel de koek los en snij hem onmiddellijk in vierkante stukken.
- Werk alleen op een koud oppervlak, anders smelt de Solo .
- Meng het sap en de zeste van de citroen met 35 g suiker in een steelpan.
- Breng aan de kook.
- Roer de rest van de suiker, de Maïzena en het ei in een kom.
- Giet het mengsel in een pot met het citroenmengsel en voeg er de Solo aan toe.
- Breng dat aan de kook, maar blijf goed roeren.
- Giet de bereiding op een schotel en dek af met folie.
- Laat 20 min. afkoelen in de koelkast.
- Klop de vloeibare room op en voeg er de koude citroencrème bij.
- Vorm een laagjesgebakje met afwisselend een koekje, een laagje mousse en weer een koekje, op een bord.
- Werk af met ontvelde partjes van sinaasappel, citroen en pompelmoes.
- Versier met enkele blaadjes munt en bestrooi met suiker.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?