Laagjesgebak met een mousse van citroen en citrusvruchten

0 (0)
40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Meng de Solo met het vanille- extract en de suiker .
  2. Voeg er de eiwitten en de bloem aan toe.
  3. Spreid een fijne laag deeg over een koude, met Solo Vloeibaar ingevette plaat.
  4. Zet die 3 tot 4 min. in een oven van 200°C.
  5. Spatel de koek los en snij hem onmiddellijk in vierkante stukken.
  6. Werk alleen op een koud oppervlak, anders smelt de Solo .
  7. Meng het sap en de zeste van de citroen met 35 g suiker in een steelpan.
  8. Breng aan de kook.
  9. Roer de rest van de suiker, de Maïzena en het ei in een kom.
  10. Giet het mengsel in een pot met het citroenmengsel en voeg er de Solo aan toe.
  11. Breng dat aan de kook, maar blijf goed roeren.
  12. Giet de bereiding op een schotel en dek af met folie.
  13. Laat 20 min. afkoelen in de koelkast.
  14. Klop de vloeibare room op en voeg er de koude citroencrème bij.
  15. Vorm een laagjesgebakje met afwisselend een koekje, een laagje mousse en weer een koekje, op een bord.
  16. Werk af met ontvelde partjes van sinaasappel, citroen en pompelmoes.
  17. Versier met enkele blaadjes munt en bestrooi met suiker.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?