use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rollade van rabarber
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rollade van rabarber

Rollade van rabarber

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    40 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 5 eieren
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g bloem
  • 50 g Maizena
  • 25 g Solo
  • 150 g rabarberconfituur
  • 2 el poedersuiker

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Doe de eieren samen met de suiker in een kom en klop ze tot ze luchtig zijn au bain marie (plaats hiervoor de kom in een pan met heet water). Haal de kom uit de bain marie en klop verder tot het beslag afgekoeld is. Zeef de Maizena en de bloem over het beslag en spatel ze er voorzichtig onder. Smelt als laatste de Solo en spatel hem onder het beslag.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet hierop het beslag. Strijk het open met een paletmes tot een dikte van ongeveer een halve centimeter.
  4. Schuif de bakplaat in de oven en bak het deeg gaar in ongeveer 10 minuten
  5. Haal het gebakken deeg uit de oven, schuif het met bakpapier op een rooster en laat even afkoelen.
  6. Bestrijk het deeg met rabarberconfituur en rol het voorzichtig op. Leg de rol op een grote strook huishoudfolie en draai hem er stevig in. Laat een uurtje rusten in de koelkast.
  7. Haal de rol uit de huishoudfolie en snijd hem in plakjes. Bestrooi net voor het serveren met wat poedersuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.