use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Rijkelijke citroentaart
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Rijkelijke citroentaart

Rijkelijke citroentaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Kooktijd
    35 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 110 g koude Solo
  • 140 g bloem
  • 30 g bloemsuiker
  • 1 koffielepel(s) vanille-essence
  • 140 g Solo
  • 225 g poedersuiker
  • 3 citroenen
  • 5 grote eieren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm een oven voor tot 180°.
  2. Snijd je de Solo in kleine blokjes en meng met de bloem, bloemsuiker en vanille. Meng een paar seconden tot het mengsel op broodkruim lijkt.
  3. Kneed het deeg lichtjes samen en duw het op de bodem en langs de randen van een flanschotel van 23 cm diameter.
  4. Zet het deeg in de vorm 30 minuten koel en bak dan 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven van 180° tot het deeg goudbruin is. (Druk de zijkanten van het deeg met een metalen lepel terug tegen de vorm als ze tijdens het bakken omlaag glijden. Bak dan verder.)
  5. Bereid de vulling terwijl het deeg bakt.
  6. Snijd de Solo in stukjes en doe ze in een vuurvaste kom met de poedersuiker, de citroenrasp (nog niet het sap) en de losgeklopte eieren.
  7. Zet de kom in een pan pruttelend water en roer af en toe terwijl de Solo smelt en de suiker oplost.
  8. Neem de kom van het vuur en roer het citroensap erdoor.
  9. Giet het mengsel voorzichtig in het nog warme deeg in de vorm en zet voorzichtig in de oven van 180°.
  10. Bak ongeveer 15 minuten tot de vulling dikt. Laat afkoelen en bepoeder voor het opdienen met bloemsuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.