use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Poolse appelkruimeltaart met ijs
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Poolse appelkruimeltaart met ijs

Poolse appelkruimeltaart met ijs

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Deeg:
  • 150 g koude Solo
  • 300 g bloem
  • 5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
  • 100 g suiker
  • 3 eierdooiers
  • Vulling en afwerking:
  • 4 appels (ca. 750 g)
  • 75 g suiker
  • 25 g marmelade of abrikozenjam (ca. 2 el)
  • 3 g kaneelpoeder (ca. ½ tl)
  • 6 bolletjes chocolade- of vanille-ijs
  • Extra:
  • rechthoekige bakvorm van 20x20x5 cm of springvorm van 24 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)
  • plasticfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrische oven).
  2. Snijd de Solo in kleine stukjes. Zeef de bloem en het bakpoeder boven een grote kom. Voeg de suiker, een snufje zout, de eierdooiers en de Solo toe en meng met een pollepel of mixer snel tot een kruimeldeeg. Schep de helft van het deeg in een kommetje en dek het af met folie. Meng de rest van het deeg tot een compacte bal. Pak het deeg in folie en laat beide degen in de koelkast 30 minuten rusten.
  3. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine stukjes. Meng ze in een pan met de suiker en marmelade.
  4. Kook de appel 1 minuut op een hoog vuur, zet het vuur laag en kook nog 5 minuten, schep geregeld om. Voeg de kaneel toe. Laat het appelmengsel van het vuur tot gebruik afkoelen.
  5. Bedek de voorbereide bakvorm gelijkmatig met het compacte deeg, doe dit met je vingers. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  6. Schep het appelmengsel op de voorgebakken bodem. Verdeel het kruimeldeeg er gelijkmatig over. Bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Snijd de taart (warm of koud) in 6 stukken of punten, zet deze op bordjes en schep op elk een bolletje ijs.
Deze Poolse appeltaart kun je ook met yoghurt of kwark serveren in plaats van met ijs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.