Recept 45**** (10 stemmen)

Kipfilet met gebakken aardappeltjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Hoofdgerecht

tijd
35 min
prijs
Lage kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Was en schil de aardappelen en snij ze in 2 cm dikke blokjes.
  2. Snij de selder en de ui fijn.
  3. Verhit 3 eetlepels Solo in een wok en bak de ui, selder en het spek 2-3 minuten op een laag vuurtje.
  4. Voeg de aardappelen en tijm toe.
  5. Zet een deksel op de wok en bak 10 minuten.
  6. Meng het citroensap en de schil met de kruiden en de Solo en wrijf daarmee de kipfilets in.
  7. Verhit een pan en bak de kipfilets op een heet vuur 10 tot 12 minuten.
  8. Draai ze regelmatig om en schep er het braadvocht over.
  9. Neem het deksel van de aardappelpan en bak nog zo'n 3 tot 5 minuten verder tot ze goudbruin zijn.
Tip

Serveer met veldsla, brood en sinaasappelpartjes.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (4)

Gepost door Solo op 09 december 2010 om 17u49

Dank je wel voor de vraag. Als je de blokjes klein genoeg maakt is dat zeker niet nodig. Smakelijk!

Laad meer reacties

Hoeveel sterren geef jij dit recept?

Meer inspiratie