Kalfsrolletjes gevuld met chorizo en kaas en kruidige kool

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd in vieren Verwijder eventuele lelijke bladeren en de stronk van de kool. Snijd de kool in dunne reepjes van 4 cm. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Doe de kool samen met de aardappelen in een stoommandje en strooi er een mespuntje bouillonpoeder over. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Plaats de stoommand bovenop de pan, sluit af met een passend deksel en stoom ongeveer 20 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  3. Leg in de tussentijd de kalfsschnitzels naast elkaar op een werkoppervlak. Smeer ze dun in met de creamcheese, leg een plakje chorizo in het midden en rol de schnitzels op. Maak de rolletjes vast met een houten cocktailprikker en bestrooi ze met een beetje bouillonpoeder en zwarte peper.
  4. Laat een kleine pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de kalfsrolletjes toe en bak 8 minuten. Draai de rolletjes regelmatig om.
  5. Doe de overige 2 eetlepels vloeibare margarine in een kleine steelpan en zet die op het vuur. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de knoflook toe en bak die ongeveer 1 minuut. Voeg de tijm toe, 1 eetlepel zwarte peper, 100 ml warm water en een ½ eetlepel bouillonpoeder. Kook 1 minuut door.
  6. Verdeel de aardappelen en de kool over 4 voorverwarmde borden. Lepel de tijmsaus erover en serveer de kalfsrolletjes erbij. Let erop dat alle cocktailprikkers worden verwijderd.

Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit

Uitschrijven is op elk moment mogelijk

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?