use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kalfsrolletjes gevuld met chorizo en kaas en kruidige kool
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kalfsrolletjes gevuld met chorizo en kaas en kruidige kool

Kalfsrolletjes gevuld met chorizo en kaas en kruidige kool

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kg aardappelen
  • 1 spitskool
  • 2 teentjes knoflook
  • bouillonpoeder
  • 4 kleine dunne kalfsschnitzels
  • 2 el creamcheese light met tuinkruiden
  • 4 dunne plakjes chorizo
  • (vers)gemalen zwarte peper
  • 4 el Solo Vloeibaar Light
  • 2 tl gedroogde tijm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappelen en snijd in vieren Verwijder eventuele lelijke bladeren en de stronk van de kool. Snijd de kool in dunne reepjes van 4 cm. Pel de knoflook en hak fijn.
  2. Doe de kool samen met de aardappelen in een stoommandje en strooi er een mespuntje bouillonpoeder over. Neem een pan waarop het stoommandje goed past, giet er water in en breng aan de kook. Plaats de stoommand bovenop de pan, sluit af met een passend deksel en stoom ongeveer 20 minuten totdat de aardappelen gaar zijn.
  3. Leg in de tussentijd de kalfsschnitzels naast elkaar op een werkoppervlak. Smeer ze dun in met de creamcheese, leg een plakje chorizo in het midden en rol de schnitzels op. Maak de rolletjes vast met een houten cocktailprikker en bestrooi ze met een beetje bouillonpoeder en zwarte peper.
  4. Laat een kleine pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst 2 eetlepels vloeibare margarine in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist de kalfsrolletjes toe en bak 8 minuten. Draai de rolletjes regelmatig om.
  5. Doe de overige 2 eetlepels vloeibare margarine in een kleine steelpan en zet die op het vuur. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de knoflook toe en bak die ongeveer 1 minuut. Voeg de tijm toe, 1 eetlepel zwarte peper, 100 ml warm water en een ½ eetlepel bouillonpoeder. Kook 1 minuut door.
  6. Verdeel de aardappelen en de kool over 4 voorverwarmde borden. Lepel de tijmsaus erover en serveer de kalfsrolletjes erbij. Let erop dat alle cocktailprikkers worden verwijderd.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.