Recept 45**** (8 stemmen)

In bier gestoofde kip met mosterd

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Bjorn en me

tijd
75 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in stukken. Pel en snipper de ui grof. Hak de knoflook fijn. Schrap de wortel schoon en snijd in plakjes.
  2. Verhit de vloeibare margarine in een pan met dikke bodem. Bak op middelhoog vuur de stukken kip rondom aan en bestrijk ze dan met de mosterd.
  3. Bak de ui, knoflook en het laurierblad een paar minuten mee. Strooi dan de bloem in de pan en laat ook deze even zachtjes meebakken.
  4. Voeg, als alles begint te kleuren, de paddenstoelen en de wortelplakjes toe en schenk het bier in de pan. Schep even goed om en breng aan de kook.
  5. Laat het gerecht op laag vuur ongeveer 1 uur zachtjes pruttelen. Draai 5 minuten voor het einde het vuur helemaal laag zodat het gerecht niet meer kookt. Roer de crème fraîche door het kookvocht en bestrooi de kip met fijngehakte peterselie.
Tip

Lekker met gekookte aardappelen.

In dit recept kunt u de hele kip te vervangen voor 4 kippendijen. Gebruik voor een sterkere smaak bruin bier.

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door ilse wouters op 01 februari 2017 om 00u28

lekker van smaak, maar na een uur pruttelen is de saus toch wel visceus geworden.

Gepost door Solo op 03 februari 2017 om 16u35

Dag Ilse, fijn te horen dat het gesmaakt heeft. Ook bedankt voor jouw feedback, we geven dit zeker mee aan de rest van onze collega's. Groetjes, het Solo-team.

Hoeveel sterren geef jij dit recept?