koken met kinderen
Paddenstoelensoep met vermicelli en eisandwiches
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 400 g gemengde paddenstoelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 el Solo Vloeibaar
- 200 g fijne soepgroenten
- 100 g gerookte kipreepjes
- 1.5 l kippenbouillon (van 2 tabletten)
- 6 el lettervermicelli
- 150 g eiersalade
- 8 - 10 sneetjes brood
- Planta om te smeren
- Hak de paddenstoelen fijn. Pel en pers de knoflook fijn.
- Verhit de Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de paddenstoelen met de soepgroenten en knoflook 2 minuten. Voeg de kipreepjes toe en bak ze 1 minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng al roerend aan de kook. Kook de soep 10 minuten. Voeg de lettervermicelli toe en laat in een paar minuten gaar worden.
- Besmeer ondertussen de boterhammen met de halvarine. Beleg de helft van de boterhammen met de eiersalade. Leg de andere boterhammen er met de besmeerde kant naar beneden op. Snijd de sandwiches schuin doormidden.
- Schep de soep in diepe borden of kommen en leg de sandwiches ernaast.
