koken met kinderen
Rijst uit de oven met bloemkool en kip
Geef score
Kooktijd55 min
Porties

- 75 g gewelde (of halfgedroogde) abrikozen
- 2 uien
- 1 kleine bloemkool
- 50 g Solo Wikkel
- 350 g kipreepjes
- 325 g gele rijst
- 2 tl milde kerriepoeder
- 1.5 tl kaneel
- 1 l hete groentebouillon (van tabletten)
- 15 g (klein bosje) verse koriander
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de abrikozen in stukjes. Pel en snijd de ui fijn. Verdeel de bloemkool in heel kleine roosjes.
- Verhit de Solo margarine in een hapjespan en bak hierin de kipreepjes 3 minuten en schep geregeld om. Voeg de ui toe en bak nog 3 minuten Roer de kerrie, de kaneel, de abrikozen en de (ongekookte) rijst erdoor.
- Doe de bloemkool in een grote (ingevette) ovenschaal (ca. 2.5 l). Verdeel het rijstmengsel erover en schenk de bouillon erbij. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
- Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten gaar worden.
- Hak ondertussen de koriander fijn.
- Breng de rijst op smaak met peper, eventueel nog wat zout en nog een snufje kaneel. Schep de koriander erdoor. Verdeel de gouden rijst over 4 borden.
