Ingrediënten voor 4 personen
- 400 gram grote elleboogmacaroni
- 2 dikke plakken schouderham (ca. 200 g)
- 2 teentjes knoflook
- 1 groene paprika
- 2 el Bertolli Classico olijfolie
- versgemalen zwarte peper en zout
- 1 zak Bertolli Pastasaus Basilicum
- 4 el ontpitte zwarte olijven
Bereidingswijze
- Kook de elleboogmacaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Snijd ondertussen de ham in smalle reepjes, de knoflook in stukjes en de paprika in blokjes.
- Verhit de olijfolie in een ruime hapjespan en roerbak de paprika ca. 3 minuten. Voeg de ham en de knoflook toe en bak 3 minuten mee. Voeg naar smaak eventueel wat zout en peper toe. Geregeld omscheppen. Voeg de pastasaus toe en kook de saus 5 minuten op een matig vuur. Schep de macaroni en de olijven erdoor.
- Schep de macaroni op 4 warme borden.
Tip
Ook lekker met salami of gerookte kip in plaats van met schouderham.
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?