use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Balletjes met krieken
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Balletjes met krieken

Balletjes met krieken

Maak vanavond deze balletjes met krieken. Een bijzondere klassieker die heel erg lekker smaakt met een dikke snede bruin brood.

Met dit balletjes met krieken recept maak je in een handomdraai deze heerlijke gehaktballetjes in zoetzure kriekensaus. Serveer de balletjes met een dikke snede bruin brood en verras je familie met dit bijzondere gehaktballetjes gerecht.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 800 g gemengd gehakt
  • 1 pot krieken op sap
  • 2 sjalotten
  • 0.5 bosje verse bladpeterselie
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 1 el vanille puddingpoeder
  • 2 el Solo margarine
  • peper
  • zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel de sjalotjes en snipper ze fijn. Stoof ze aan in een eetlepel Solo. Doe ze samen met het rauwe gehakt, het ei en het paneermeel in een mengkom en kneed alles goed door.
  2. Snipper de peterselie fijn en voeg toe aan het gehakt. Breng op smaak met peper en zout en meng opnieuw. Rol balletjes van 3 cm van het gehakt.
  3. Verhit een eetlepel Solo in een braadpan en bak er de balletjes goudbruin en gaar in. Houd warm.
  4. Giet de krieken door een vergiet en vang het sap op. Verwarm het sap in een sauspan, voeg het vanillepuddingpoeder toe en roer met een garde tot het sap indikt tot saus. Voeg de krieken er opnieuw bij en laat zachtjes opwarmen.
  5. Schep op elk bord een portie balletjes en lepel er de warme kriekensaus overheen. Serveer met een dikke snede vers bruin brood.
Koken voor morgen? Bewaar de gebakken balletjes in de kriekensaus in de koelkast en warm ze zachtjes op in de microgolfoven. Ook ideaal als snelle lunch!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.