use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Vegetarische lasagne van pompoen en paddenstoelen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Vegetarische lasagne van pompoen en paddenstoelen

Vegetarische lasagne van pompoen en paddenstoelen

Met deze vegetarische lasagne van pompoen en paddenstoelen zet je een heerlijke lasagne zonder vlees op tafel. Van zo'n lasagne zal groot en klein smullen!

Voor deze vegetarische lasagne van pompoen en paddenstoelen kies je zelf welke paddenstoelen je gebruikt. Portobello's, witte, bruine of kastanjechampignons wat je lekker vindt. Deze vegetarische lasagne met pompoen, noten, paddenstoelen en een saus waarin paddenstoelen verwerkt zijn is zo lekker daar eet je je vingers bij op!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 kg gemengde paddenstoelen (bijv. portobello’s en kastanjechampignons)
  • 50 g ongezouten gemengde noten
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 butternut-pompoen
  • 50 g Solo margarine
  • zeezout
  • 60 g bloem
  • 750 ml verse groentebouillon
  • 1 flesje Solo Crèmefine Licht

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Maak de paddenstoelen schoon. Houd er enkele opzij voor de afwerking. Snijd de rest in stukjes. Zet de helft hiervan opzij voor de vulling. Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Schil de butternutpompoen en snijd hem in plakken van een halve centimeter dik. Hak de noten fijn.
  3. Laat 2 eetlepels Solo smelten en stoof er de helft van de paddenstoelenstukjes in aan met de knoflook en sjalotsnippers. Roer er de bloem door, laat kort meebakken en voeg dan de groentebouillon toe. Laat even inkoken. Mix alles fijn en voeg de Crèmefine Cuisine toe. Laat kort opkoken en binden.
  4. Stoof de rest van de paddenstoelen aan in 2 eetlepels Solo. Kruid met peper en zout.
  5. Vet een ovenschaal in met wat Solo en doe er afwisselend een laagje saus, een laagje pompoen, een laagje gebakken champignons en nootjes in. Verdeel er als laatste laag de apart gehouden paddenstoelen over.
  6. Bak de veganistische lasagne 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.