Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Gratin van pompoen met spek en Comté

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd25 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
goedkoop
voorgerecht
hoofdgerecht
groenten
recipe image Gratin van pompoen met spek en Comté
  • 1 dikke snede gerookt spek
  • 1 snede pompoen
  • 200 g geraspte Comté
  • bechamelsaus bereid met 40 g Solo
  • 4 soufflébakvormpjes
  1. Verwijder het zwoerd van het spek, snij de plak in fijne reepjes en bak deze aan.
  2. Verwijder het vel en de pitten van de pompoen, snij het vruchtvlees in blokjes en laat dit enkele minuten koken in ongezouten kokend water.
  3. Prik met een vork in de stukjes om te zien of ze gaar zijn en giet het water af.
  4. Plet vervolgens de pompoenstukjes met een vork plat.
  5. Neem de 4 ramequins en bedek de bodem van elk vormpje met een laagje gebakken spekreepjes.
  6. Bedek deze eerste laag met de geraspte Comté.
  7. Spreid er vervolgens de pompoenbereiding over zodat de ramequin al voor 2/3 gevuld is.
  8. Leg bovenop de pompoenlaag nog een laagje spekreepjes en bedek met een beetje bechamelsaus.
  9. estrooi met wat geraspte Comté en een slag van de pepermolen.
  10. Laat de 4 ramequins gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 °C.
Haal ze nadien uit de oven, serveer de gratin in de ramequins of draai ze om op het bord.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.