voorgerecht
Gegratineerd witlof met eekhoorntjesbrood en gruyèrekaas
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 8 stukken witlof
- 50 g Solo
- 250 g eekhoorntjesbrood
- 125 g light room
- zout en peper
- 1 mespuntje nootmuskaat
- gehakte peterselie
- 125 g geraspte gruyèrekaas
- Snij de witlofstronken doormidden en neem de bittere kern eruit. Snij ze vervolgens in dunne reepjes en zweet kort aan in de Solo zonder te kleuren.
- Snij het eekhoorntjesbrood ook in dunne reepjes en voeg het toe aan het witlof en laat het 2 minuutjes meesudderen.
- Voeg de room toe en laat nog eens 2 minuten inkoken.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe.
- Verdeel het witlofmengsel in 4 gratineerschaaltjes en bedek ze met de geraspte gruyèrekaas.
- Zet ze in een voorverwarmde oven van 180 °C net zolang totdat de kaas mooi lichtbruin gegratineerd is.
