use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gratin van oesters met bladspinazie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gratin van oesters met bladspinazie

Gratin van oesters met bladspinazie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 20 g sjalotten
  • 100 g Solo
  • 2 dl light room
  • 2 dl witte wijn
  • 20 g maïzena plus
  • 450 g bladspinazie
  • 24 oesters
  • muskaatnoot

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de oesters open en haal ze uit hun schelp. Laat ze lichtjes garen in hun eigen vocht op een zacht vuurtje.
  2. Vang het vocht op en zeef het. Ontdooi de spinazie en duw het vocht goed uit. Warm de spinazie op met een nootje Solo en kruid naar smaak met peper, zout en muskaatnoot.
  3. Voor de saus: de versnipperde sjalotten met witte wijn en oesternat laten inkoken. Light room toevoegen en lichtjes binden met wat maïzena.
  4. Zeef de saus.
  5. Schik de spinazie in het midden in diepe borden.
  6. Schik er per bord 6 oesters rond. Giet de saus op de oesters en laat even kleuren onder de grill.
  7. Onmiddellijk opdienen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.