Recept 05 (0 stemmen)

Gehaktballetjes met peterselie en uitjes

Dit is een recept van

Anderen bekeken ook

Gehaktballen

tijd
30 min
prijs
Gemiddelde kostprijs
moeilijkheid
Lage moeilijkheid
Ziet er lekker uit?

Anderen bekeken ook


Bereidingswijze

  1. Zet de krielaardappeltjes op in een laag koud water en kook ze in ca. 10-15 minuten bijna gaar. Afgieten.
  2. Snijd de worteltjes in stukjes en kook ze in ca. 10 min. gaar. Afgieten.
  3. Pel en snijd ondertussen de uien fijn. Meng in een kom het gehakt met de uien, de peterselie en een ½ verkruimeld bouillontablet. Vorm met natte handen 8 platte balletjes van het gehakt.
  4. Verwarm de helft van de margarine in een grote pan en bak hierin de gehaktballetjes in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin.
  5. Verwarm de rest van de margarine in een andere pan of hapjespan en bak hierin de krielaardappeltjes in 5-8 minuten goudbruin.
  6. Verkruimel de rest van het bouillontablet over de gebakken aardappeltjes. Afgieten en op smaak brengen met wat peper en zout.
  7. Verdeel de gebakken kruidenaardappeltjes, de worteltjes en de gehaktballetjes over 4 borden.
Tip

Voeg aan de worteltjes tijdens het koken een kaneelstokje en een stukje sinaasappelschil toe voor een spannend smaakje!

Ingrediëntenvoor 4 personen

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?