use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Boerengroentesoep met tomaat, ham en kaas
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Boerengroentesoep met tomaat, ham en kaas

Boerengroentesoep met tomaat, ham en kaas

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 200 g tomaten
  • 400 g boerensoepgroenten
  • 100 g hamblokjes
  • 1.5 l vleesbouillon (van 2 tabletten)
  • 8 - 10 sneetjes brood
  • Planta om te smeren
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
  2. Leg de tomaten 15 tellen in kokend water. Spoel ze af onder de koude kraan en trek de velletjes eraf. Halveer de tomaten, schep de pitjes eruit en snijd de tomaten in reepjes.
  3. Doe de soepgroenten, hamblokjes en bouillon in een grote pan. Breng aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper.
  4. Besmeer de boterhammen met halvarine. Snijd 4 boterhammen in stukjes en bak ze in een pan bruin.
  5. Verdeel de reepjes tomaat over 4 grote ovenbestendige soepkommen. Schep de soep in de kommen. Strooi de stukjes gebakken brood en de geraspte kaas erover. Zet de kommen onder de grill en laat de kaas smelten en bruin worden, 2-3 minuten.
  6. Laat de soep een beetje afkoelen en serveer met de rest van de boterhammen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.