use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Aardappel-lente-uisoep op doktersrecept met bacon en croutons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Aardappel-lente-uisoep op doktersrecept met bacon en croutons

Aardappel-lente-uisoep op doktersrecept met bacon en croutons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g aardappels
  • 300 g tomaten
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 100 g bacon
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 200 g soepgroenten
  • 2 tl milde kerriepoeder
  • 1.5 l vleesbouillon (van 2 tabletten)
  • 8 - 10 sneetjes Brood
  • Planta om te smeren

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Schil de aardappels. Snijd de aardappels en tomaten in stukjes, de lente-uitjes in ringetjes en de bacon in reepjes.
  2. Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een diepe soeppan en wacht tot de grote bellen zijn weggetrokken. Bak hierin de bacon 3 minuten op een hoog vuur. Schep de helft van de bacon uit de pan op een schoteltje en houd het apart. Meng de aardappel, tomaat, soepgroenten en 1.5 theelepel kerrie met de bacon in de pan. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen 2 boterhammen in heel kleine blokjes. Besmeer de andere boterhammen met halvarine.
  4. Verhit 1 eetlepel Solo Vloeibaar in een pan en strooi de broodblokjes en 0.5 theelepel kerrie in de pan. Bak de broodblokjes goudbruin. Schep ze op keukenpapier.
  5. Pureer de soep met een staafmixer en breng de soep weer aan de kook. Voeg de lente-uiringetjes aan de soep toe en kook ze 2 minuten mee.
  6. Verdeel de soep over 4 diepe borden of kommen. Strooi de gebakken broodblokjes en de achtergehouden bacon erover. Geef de boterhammen erbij.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.