Ingrediënten voor 4 personen
- zout en peper
-
1 eetlepel Solo
- 250 g prinsessenboontjes
- 4 moten tonijn van 220 g elk en 3 cm dik
- Bertolli extre vergine
- 2 eieren
- 2 teentjes knoflook
- citroen (fijngesneden zeste van een halve citroen)
Bereidingswijze
- Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en wrijf ze door een zeef.
- Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.
- Laat ze schrikken in ijswater en laat ze nadien goed uitlekken.
- Verhit de Solo in een pan en fruit er de knoflook in.
- Doe er de boontjes bij en warm goed door.
- Kruid met de citroenzeste, peper en zout en meng er voorzichtig de fijngewreven eieren onder.
- Houd warm.
- Wrijf de tonijnmoten in met olijfolie en grill ze gedurende een 5-tal minuten op de barbecue.
- Kruid nadien met peper en zout.
- Serveer met de boontjes en zuiderse saus naar keuze.
Andere Solo-leden over dit recept (2)
Gepost door Solo op 24 augustus 2010 om 21u46
Dank je wel voor de vraag. Uiteraard kan je de tonijn gewoon in een goed op voorhand verhitte pan bakken. Smakelijk !
Laad meer reacties
Hoeveel sterren geef jij dit recept?