use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei

Gegrilde tonijn met prinsessenboontjes, citroen, knoflook en ei

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • zout en peper
  • 1 eetlepel Solo
  • 250 g prinsessenboontjes
  • 4 moten tonijn van 220 g elk en 3 cm dik
  • Bertolli extre vergine
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • citroen (fijngesneden zeste van een halve citroen)

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de eieren hard in 10 minuten, pel ze en wrijf ze door een zeef.
  2. Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar.
  3. Laat ze schrikken in ijswater en laat ze nadien goed uitlekken.
  4. Verhit de Solo in een pan en fruit er de knoflook in.
  5. Doe er de boontjes bij en warm goed door.
  6. Kruid met de citroenzeste, peper en zout en meng er voorzichtig de fijngewreven eieren onder.
  7. Houd warm.
  8. Wrijf de tonijnmoten in met olijfolie en grill ze gedurende een 5-tal minuten op de barbecue.
  9. Kruid nadien met peper en zout.
  10. Serveer met de boontjes en zuiderse saus naar keuze.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.