Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
barbecue

Gevulde zalmforel op de barbecue

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding1 uur
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
overig europees
vis
recipe image Gevulde zalmforel op de barbecue
  • 250 g Solo wikkel
  • 1 klein stukje gehakte gember
  • gehakte koriander
  • 4 citroenen
  • 1 teentje look
  • 15 g roze peperbolletjes
  • 1 zalmforel in zijn geheel
  • enkele takjes citroentijm
  • enkele blaadjes basilicum
  • 2 limoenen
  1. Breng de Solo op kamertemperatuur. Meng ze met de gehakte gember, koriander, citroenzestes, geperste look en roze peperbolletjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
  2. Meng alles goed, schep dit mengsel op plastiekfolie en rol het op. Plaats het rolletje in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
  3. Steek in de buikholte van de schoongemaakte forel de citroentijm en de basilicum.
  4. Snij ook de limoenen in schijven en vul de buikholte daar verder mee op.
  5. Haal het rolletje met Solo en kruiden uit de koelkast. Snij in plakjes en vul de zalmforel met enkele plakjes.
  6. Plaats de forel in een visrooster op een niet te hete barbecue. Bak de vis aan beide kanten gaar, maar vergeet niet regelmatig te draaien. In totaal zou elke kant zo’n 8 minuten moeten bakken.
  7. Leg bij het serveren nog enkele plakjes Solo met kruiden bovenop de gegrilde vis
Een forel schoonmaken en uithollen is een arbeidsintensief werk. Je kan dit makkelijk voor jou laten doen door de visboer of in je supermarkt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.