Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Breng de Solo op kamertemperatuur. Meng ze met de gehakte gember, koriander, citroenzestes, geperste look en roze peperbolletjes. Breng verder op smaak met peper en zout.
Meng alles goed, schep dit mengsel op plastiekfolie en rol het op. Plaats het rolletje in de koelkast en laat enkele uren opstijven.
Steek in de buikholte van de schoongemaakte forel de citroentijm en de basilicum.
Snij ook de limoenen in schijven en vul de buikholte daar verder mee op.
Haal het rolletje met Solo en kruiden uit de koelkast. Snij in plakjes en vul de zalmforel met enkele plakjes.
Plaats de forel in een visrooster op een niet te hete barbecue. Bak de vis aan beide kanten gaar, maar vergeet niet regelmatig te draaien. In totaal zou elke kant zo’n 8 minuten moeten bakken.
Leg bij het serveren nog enkele plakjes Solo met kruiden bovenop de gegrilde vis
Een forel schoonmaken en uithollen is een arbeidsintensief werk. Je kan dit makkelijk voor jou laten doen door de visboer of in je supermarkt.