barbecue
Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 4 blaadjes verse salie
- 4 schoongemaakte, maar niet ontschubde goudbrasems van ongeveer 300 g elk
- grof zeezout
- 4 eetlepels Solo
- zout
- 12 mini-artisjokken
- citroensap
- peper
- Snij het stengelgedeelte en de bovenste bladeren van de mini-artisjokken en stoof ze meteen in de Solo.
- Doe er een flinke scheut versgeperst citroensap bij, zodat ze niet bruin kleuren.
- Laat zachtjes gaar stoven, eventueel met wat water erbij, en kruid op het einde met peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes.
- Strijk de goudbrasem in met Solo en grill hem (met de schubben) gedurende een 8-tal minuten op de barbecue.
- Serveer met de artisjokken en eventueel wat mayonaise of aïoli. Werk af met wat grof zeezout.
