use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie

Gegrilde goudbrasem met gestoofde mini-artisjokken en salie

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    35 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 blaadjes verse salie
  • 4 schoongemaakte, maar niet ontschubde goudbrasems van ongeveer 300 g elk
  • grof zeezout
  • 4 eetlepels Solo
  • zout
  • 12 mini-artisjokken
  • citroensap
  • peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij het stengelgedeelte en de bovenste bladeren van de mini-artisjokken en stoof ze meteen in de Solo.
  2. Doe er een flinke scheut versgeperst citroensap bij, zodat ze niet bruin kleuren.
  3. Laat zachtjes gaar stoven, eventueel met wat water erbij, en kruid op het einde met peper, zout en de fijngehakte salieblaadjes.
  4. Strijk de goudbrasem in met Solo en grill hem (met de schubben) gedurende een 8-tal minuten op de barbecue.
  5. Serveer met de artisjokken en eventueel wat mayonaise of aïoli. Werk af met wat grof zeezout.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.