Gebakken eend in een sausje van gember en appeltjes

6 (6)
40 min

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. Was de aardappelen en snij ze in maantjes zonder ze te schillen. Kook ze net niet gaar in gezouten water (reken ongeveer 9 minuten). Schik ze in een vuurvaste schotel en voeg er peper, zout en de gehakte rozemarijn aan toe. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en laat de aardappelen verder gaar roosteren in de oven op 180 graden.
  2. Schil de appels , snij in partjes en bak gaar in wat Solo light Vloeibaar.
  3. Bak de eend rosé in hete Solo. Reken hiervoor ongeveer 4 minuten op ieder kant
  4. Blus de pan met een scheutje Calvados, de Solo Crèmefine Cuisine en een beetje kippenbouillon en het stuk gember.
  5. Laat het sausje inkoken tot een liche siroop en voeg er een lepel honing aan toe. Voeg de appels toe en verwijder de gember. Die was enkel om smaak te geven.
  6. Stoof de gesnipperde sjalotten in een pan met de Solo en voeg er de jonge spinazieblaadjes aan toe. Kruid af met peper en zout.
  7. Serveer de eend in de gembersaus met de spinazie en de aardappelen.

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (1)

Gepost door SarahGiebens op 20 oktober 2012 om 16u34

als eendenliefhebber zal ik dit zeker eens proberen

Hoeveel sterren geef jij dit recept?