voorgerecht
Herfstslaatje met licht gerookt everzwijnfilet, chiconettes en luikse siroop
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 400 g everzwijnfilet
- peper en zout
- foelie
- 200 g gemengde sla
- 2 bladen brikdeeg
- 2 peren, in blokjes gesneden en gebakken in boter
- 100 g fijne boontjes, knapperig gekookt
- 100 g Solo
- 100 g gedroogde ham, in reepjes gesneden
- 1 eetlepel geroosterde pijnpitjes
- 4 stuks witlof gekookt en in Solo gebakken
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel Luikse siroop
- 1 eetlepel Amora mosterd
- 1 dl hazelnootolie
- 1 dl arachideolie
- 1 dl witte balsamicoazijn
- 1 dl appelsap
- Bak het vlees aan in Solo en leg het in een rookkastje (improviseer dit eventueel door in een wokpan met deksel een taartrooster te leggen, onderaan in de wok kan dan het smeulende zaagsel liggen).
- Rook het vlees gedurende 10 minuten en kruid met peper, zout en foelie. Was de salade.
- Snij de deegvelletjes in 4 en leg telkens twee stukjes in vuurvaste potjes.
- Zet er een kleiner potje in en bak ze mooi bruin in een oven van 180 °C zodat er kleine korfjes ontstaan.
- Maak het sausje door in de blender van de keukenrobot de mosterd met de siroop te mengen.
- Voeg er tijdens het malen de oliesoorten, de azijn, het appelsap, peper en zout bij.
- Meng de salade met enkele eetlepels van de saus en vul er de korfjes mee op.
- Verdeel er de stukjes gebakken peer, de boontjes, het in schijfjes gesneden warme vlees, de hamreepjes, de pijnpitjes, de witlofjes en de gehakte peterselie bij.
- Giet de saus bij het gerecht en dien op.
