Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
feestelijk

Duif met zilveruitjes, spekjes en erwtjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Voorbereiding15 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
wild
feestelijk
recipe image 3 koningentaart
  • 4 duifjes
  • 100 g gerookt spek
  • 50 g Solo
  • Zout
  • 4 dl bruine fond
  • 16 zilveruitjes
  • peper
  • 900 g erwtjes
Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
Bereiding
  1. Snijd het gerookt spek in fijne reepjes. Pel de zilveruitjes en kook ze even voor.
  2. Neem de duifjes en kruid ze met peper en zout. Laat een deel van de Solo smelten. Wanneer deze een hazelnootkleur heeft gekregen, laat je de duifjes er krokant in bakken en dit aan beide zijden.
  3. Plaats de pan met de duifjes daarna nog een 10-tal minuten in de oven.
  4. De duifjes zijn klaar om op te dienen. De zilveruitjes, die zijn voorgekookt, opbakken in een klontje Solo samen met het gerookt spek. De erwtjes koken in ruim kokend gezouten water.
  5. Vanaf het ogenblik dat de spekjes krokant beginnen te worden, de uitjes gaar zijn, de erwtjes nog even opstoven met de spekjes.
  6. Kruid de erwtjes af met peper en zout. Serveer dit met de even opgekookte bruine fond.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.