hoofdgerecht
Duivenborst met trappist
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 8 borstfilets
- peper van de molen
- zout
- Solo
- 1 takje rozemarijn
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 2 takjes tijm
- 2 dl donker trappistenbier
- 1 eetlepel vloeibare honing
- 500 g vastkokende aardappelen
- 50 g peterselie fijngehakt
- Maak eerst de puree.
- Kook de aardappelen gaar. Prak ze met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Roer er zoveel Solo door tot de puree smeuïg is.
- Meng er dan de fijngesnipperde peterselie onder. Houd warm.
- Bestrooi de borstfilets met peper en zout.
- Verhit een beetje Solo in een pan en leg er het takje rozemarijn in. Leg er de borstfilets in met de velkant naar onder.
- Bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant en 2 tot 3 minuten op de vleeskant.
- Neem de filets uit de pan.
- Strooi de sjalotsnippers in de pan, leg er de takjes tijm bij, zet het vuur laag en bak de sjalotten glazig.
- Roer de aanbaksels los met het trappistenbier en de honing. Laat dit mengsel lichtjes indikken.
- Warm de filets heel eventjes mee.
- Verdeel de puree over de borden.
- Leg telkens 2 filets op de puree.
- Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de pan.
- Roer enkele koude klontjes Solo door de saus en sprenkel de saus over de duivenborsten.
