Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Duivenborst met trappist

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd15 min
  • Voorbereiding25 min
  • Porties4 porties
duur
hoofdgerecht
Belgisch
wild
recipe image Duivenborst met trappist
  • 8 borstfilets
  • peper van de molen
  • zout
  • Solo
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 2 takjes tijm
  • 2 dl donker trappistenbier
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 50 g peterselie fijngehakt
  1. Maak eerst de puree.
  2. Kook de aardappelen gaar. Prak ze met een vork. Breng op smaak met peper en zout. Roer er zoveel Solo door tot de puree smeuïg is.
  3. Meng er dan de fijngesnipperde peterselie onder. Houd warm.
  4. Bestrooi de borstfilets met peper en zout.
  5. Verhit een beetje Solo in een pan en leg er het takje rozemarijn in. Leg er de borstfilets in met de velkant naar onder.
  6. Bak ze 3 tot 4 minuten op de velkant en 2 tot 3 minuten op de vleeskant.
  7. Neem de filets uit de pan.
  8. Strooi de sjalotsnippers in de pan, leg er de takjes tijm bij, zet het vuur laag en bak de sjalotten glazig.
  9. Roer de aanbaksels los met het trappistenbier en de honing. Laat dit mengsel lichtjes indikken.
  10. Warm de filets heel eventjes mee.
  11. Verdeel de puree over de borden.
  12. Leg telkens 2 filets op de puree.
  13. Haal de takjes tijm en rozemarijn uit de pan.
  14. Roer enkele koude klontjes Solo door de saus en sprenkel de saus over de duivenborsten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.