forel op oost-vlaamse wijze

Ingrediënten voor 4 personen

Bereidingswijze

  1. -de forellen zeer goed spoelen,invrijven met z&p
  2. -de uien fijnhakken,de wortels en de bleekselderstengel in kleine brunoise snijden
  3. -groenten 5 min laten stoven
  4. -de forelen op dit groentenbed schikken en spijzen met p&z
  5. bevochtigen met het bier en water 15 min laten pocheren
  6. -de forellen uit het vocht nemen en warm houden
  7. -het vocht samen met de room tot de helft laten inkoken
  8. -indien nodig saus binden
  9. -de forelen ontdoen van hun vel
  10. -sap van 1/2 citroen met 50cl water ,enkele gekneusde peperkorels,1/2 fijngegehakte sjalotje en 1/2 laurierblad tot de helft inkoken.
  11. -zeven afkoelen
  12. -de eierdooiers loskloppen en het ingekookte vocht er onder voordurend roeren aubain-marie laten binden
  13. de geklaarde boter geleidelijk in een kleine straaltje aan toe voegen
  14. de twee sausen met elkaar mengen
  15. de forrellen op een dienschotel schikken

Advertentie

Andere Solo-leden over dit recept (0)

Hoeveel sterren geef jij dit recept?