Altijd weten wat je gaat eten?
forel op oost-vlaamse wijze
Bereidingswijze
- -de forellen zeer goed spoelen,invrijven met z&p
- -de uien fijnhakken,de wortels en de bleekselderstengel in kleine brunoise snijden
- -groenten 5 min laten stoven
- -de forelen op dit groentenbed schikken en spijzen met p&z
- bevochtigen met het bier en water 15 min laten pocheren
- -de forellen uit het vocht nemen en warm houden
- -het vocht samen met de room tot de helft laten inkoken
- -indien nodig saus binden
- -de forelen ontdoen van hun vel
- -sap van 1/2 citroen met 50cl water ,enkele gekneusde peperkorels,1/2 fijngegehakte sjalotje en 1/2 laurierblad tot de helft inkoken.
- -zeven afkoelen
- -de eierdooiers loskloppen en het ingekookte vocht er onder voordurend roeren aubain-marie laten binden
- de geklaarde boter geleidelijk in een kleine straaltje aan toe voegen
- de twee sausen met elkaar mengen
- de forrellen op een dienschotel schikken
Ontvang onze heerlijke recepten en maak dagelijks koken en bakken makkelijker dan ooit
Uitschrijven is op elk moment mogelijk
Hier scoor je vast ook mee
Andere Solo-leden over dit recept (0)
Hoeveel sterren geef jij dit recept?