voorgerecht
Sla van kegelschelpjes en maatjes met mangodressing
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 1 takje selder
- Solo
- 1 kg kegelschelpjes
- 2 maatjes = 4 filets
- cayenne peper
- 1 eetlepel frambozenazijn
- Zout en peper
- 1 rode krulsla
- 2 tomaten
- 8 eetlepels Calve mayonaise
- 1 ui
- 80 g sojascheuten
- 1 grote rijpe mango
- 2 eetlepels vers gehakte bieslook
- Was de kegelschelpjes grondig.
- Versnipper de ui en de gereinigde selder.
- Stoof deze versnipperde groenten in wat Solo.
- Giet er ongeveer 1/2 l water bij en breng aan de kook. Voeg er de cayennepeper aan toe en laat er de kegelschelpjes in maximum twee minuten garen.
- Haal de kegelschelpjes uit hun schelp en bewaar ze in het gezeefde kookvocht. (Vermijd uitdrogen!)
- Snij de maatjesfilets in repen (elke filet in vier).
- Blancheer de sojascheuten heel even in kokend water.
- Was de krulsla en snij in dunne flinters.
- Pel en ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in ruitjes.
- Schil de mango, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in blokjes. Mix met de mayonaise.
- Schik een bedje luchtige sla vermengd met krokante sojascheuten, die vooraf met wat frambozenazijn en peper en zout op smaak zijn gebracht, over de vier borden.
- Leg er de kegelschelpjes en stukjes maatjes op, versier rondom met tomaat. G
- iet er de mangodressing rond en bestrooi met de versnipperde bieslook.
