voorgerecht
Kabeljauw op vlaamse wijze
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 600 g kabeljauwfilet
- 4 zachtgekookte eieren
- 4 witte asperges
- 4 groene asperges
- zout en peper
- 2 takjes dille
- 4 eetlepels Bertolli extra vergine
- 1 mespunt nootmuskaat
- Solo vloeibaar
- Bak de kabeljauwfilets in de Solo Vloeibaar.
- Halveer de zachtgekookte eieren en scheidt de lopende eierdooiers van het harde eiwit.
- Maak het eiwit fijn en hou apart.
- Kook de asperges 9 minuten gaar, dop ze af op een handdoek en snij de kopjes eraf.
- Snij vervolgens de rest van de asperges in dobbelsteentjes en meng ze met het eiwit.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Maak de groene saus door de dille (1 takje) en de olijfolie te mixen.
- De gele saus maak je door de eierdooiers te vermengen met een puntje nootmuskaat.
- Als de dooiers te dik zijn, kan je er een beetje lauw water bij doen (max. 30 °C).
- Serveer op een bord de kabeljauw en smeer het asperge-eiwitmengsel erop.
- Plaats de kopjes ernaast en werk af met een streepje van de groene en gele saus.
