use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Kabeljauw op vlaamse wijze
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Kabeljauw op vlaamse wijze

Kabeljauw op vlaamse wijze

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 4 zachtgekookte eieren
  • 4 witte asperges
  • 4 groene asperges
  • zout en peper
  • 2 takjes dille
  • 4 eetlepels Bertolli extra vergine
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • Solo vloeibaar

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bak de kabeljauwfilets in de Solo Vloeibaar.
  2. Halveer de zachtgekookte eieren en scheidt de lopende eierdooiers van het harde eiwit.
  3. Maak het eiwit fijn en hou apart.
  4. Kook de asperges 9 minuten gaar, dop ze af op een handdoek en snij de kopjes eraf.
  5. Snij vervolgens de rest van de asperges in dobbelsteentjes en meng ze met het eiwit.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Maak de groene saus door de dille (1 takje) en de olijfolie te mixen.
  8. De gele saus maak je door de eierdooiers te vermengen met een puntje nootmuskaat.
  9. Als de dooiers te dik zijn, kan je er een beetje lauw water bij doen (max. 30 °C).
  10. Serveer op een bord de kabeljauw en smeer het asperge-eiwitmengsel erop.
  11. Plaats de kopjes ernaast en werk af met een streepje van de groene en gele saus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.